- عدس درجه یک
- نوع : سلفون
- وزن : 900 گرم
- ارزش غذایی در 100 گرم : انرژی 340 کیلو کالری ، چربی 1 گرم ، کلسترول 0 ، پتاسیم 8 میلی گرم ، کربوهیدرات 20 گرم ، فسفر 380 میلی گرم ، قند 1/8 گرم ، پروتئین 25 گرم ، کلسیم 80 میلی گرم ، آهن 7 میلی گرم.
مشخصات کالا
- کد کالا: 0305
- قیمت :
عدس، مَرجو یا مَرجُمَک (Lens esculinaris) گیاهی کوچک شبیه به نخود است که معمولاً در خاکهای فقیری که برای کاشت دیگر محصولات مناسب نیست، کاشته میشود. عدس در انواع و رنگهای گوناگونی وجود دارد که عدس قهوهای، سبز، نارنجی از آن جملهاند. از عدس قرمز برای تهیه شوربای رنگی استفاده میشود. در ایران، از این گیاه، برای تهیه عدس پلو استفاده میکنند.
عدس یکی از حبوبات است که از قدیم الایام در اکثر نقاط دنیا کشت می شده است . گیاه شناسان اعتقاد دارند که عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است . عدس از نظر مقدار پروتئین بسیار غنی است و دربین گیاهان فقط سویا بیشتر از عدس پروتئین درد .
عدس گیاهی است یک ساله که ارتفاع آن بیش از 30 سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای 6 تا 14 برگچه می باشد که در انتهای آن پیچک قرار درد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ بنفش است . میوه آن غلاف کوچکی است و معمولا در هر غلاف 1 تا 3 عدس وجود دارد .
عدس دو نوع است :
1- عدس رسمی که دانه آن گرد و نسبتاً درشت است و رنگ آن سبز مایل به زرد است .
2- عدس ریز یا عدس قرمز که دانه های آن ریز و به رنگ قرمز می باشد .
خواص داروئی :
عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می باشد . یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . به عبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد .
عدس منبع غنی پروتئین و ویتامین های گروه B می باشد .
عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می کند .
عدس دارای خواص زیر است :
1- عدس زیاد کننده ترشحات شیر است و مادران شیرده حتما باید از آن استفاده کنند .
2- عدس را پودر کنید و روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف می کند .
3- برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آن را غرغره کنید .
4- برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته را با سرکه میل کنید .
5- آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذاست.
6- عدس را می توان بعنوان مسهل هم مصرف کرد چون دارای لعاب زیادی است که در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است .
7- عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد .
مضرات :
عدس با تمام مزایایی که دارد نباید زیاد مصرف شود و در خوردن آن اسراف گردد زیرا اولا دیر هضم است و تولید نفخ می کند ثانیا قابض است و جریان خون را در رگها آهسته می کند . البته می توان برای جلوگیری از این عوارض عدس را با روغن کنجد و یا روغن بادام و با سرکه خورد . ضمنا عدس بعلت داشتن میکروپروتئین برای افرادیکه ناراحتی کلیه مخصوصا تقویت کلیه دارند زیانبخش است .